İnternet

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

-

Facebook hesabınızı kapatmak istiyorsanız emin olun ki bu konuda yalnız değilsiniz. Özellikle son yıllarda bir çok kişi Facebook hesap silme işleminin yanı sıra sosyal paylaşım hesaplarından kurtulmak ve bu bağımlılıktan uzaklaşmak istiyor. Günün bir çok saatini telefonda yada bilgisayarda Facebook hesabında tüketen kişilerin bir hayli fazla. Zamanla bu zaman kaybını fark eden kullanıcılar hesaplarını tamamı ile silmek istiyor. Sizde eğer hesabınızı silmek istiyorsanız aşağıdaki adımları tek tek takip edebilirsiniz. Hesabımızı silmeden önce işe hesabımızı yedeklemek ile başlıyoruz.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir ?

Fcebook hesap silme işleminizi dilerseniz Mobil cihazdan dilerseniz bilgisayar üzerinden yapabilirsiniz. Facebook hesap silme linki ile gerekli sayfaya giriş yaptıktan sonra yapmanız gereken işlemler detaylı şekilde anlatılmıştır. Facebook hesabınızı sildikten sonra 14 gün içerisinde geri hesabınıza giriş yaparsanız silme işleminin iptal olacağını unutmayın.

Facebook Hesap Silme Mobil

1.Facebook hesap silme linki ile sayfaya gidin. Buradaki linke tıklayarak Facebook hesap silme işlemini yapabileceğiniz sayfaya gidin.

2.Bilgileriniz ile giriş yapın. Açılan hesap sayfasından önce sizlerden eposta adresiniz yada telefon numaranız ve şifrenizi girmek isteyecek. Bu bilgileri girdikten sonra Giriş Yap butonuna tıklayarak işleme devam edin.

3.Facebook Şifrenizi girin. Güvenlik amacıyla sizden şifrenizi bir daha isteyecektir. Şifrenizi girin ve Gönder butonuna tıklayın.

4.Tebrikler hesabınız başarıyla silin. Bu işlemin ardından hesabınız silinmiş oluyor ancak 14 gün içerisinde tekrardan giriş yaparsanız silme işlemi iptal olacaktır.

Facebook Hesap Silme Bilgisayardan

1.Facebook hesabınıza giriş yapın. Hesabımızı silmek için öncelikle hesabımıza giriş yapmamız gerekiyor. Bunun Facebook ana sayfasına gidiyoruz.

  • Eğer Facebook hesabınızın şifresini hatırlamıyorsanız “şifre” kısmının altında yer alan “şifreni mi unuttun” seçeneğine tıkladıktan sonra adımları takip ederek işlemleri tamamlayabilirsiniz.

2.Tüm bilgilerin yedeğini alın. Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan profil kısmının yanındaki aşağı doğru olan butonu tıklayın. Açılan sekmeden “Ayarlar” sekmesine gidin. Karşınıza “Genel Ayarlar” kısmı gelecektir. Resimde de görüldüğü gibi bu kısımdan “kopyasını indir” linkine tıklayın ve ardından talimatları takip ederek bilgilerinizin yedeklerini alın.

3.Facebook geçmişinizi silin. Facebook hesabınızı silme işlemini gerçekleştirdikten 14 gün sonra hesabınızdaki etkinlikler dahil her şey silinir. Tabi bu silinen şeylere gönderdiğiniz özel mesajlar ve yorumlar dahil değildir. Yorumları kendiniz silebilirsiniz ancak gönderilen özel mesajlar silinemez. Eğer bu 14 günün öncesinde silinmesini istediğiniz şeyler var ise bunları profil sayfanızdaki hareketler dökümünden bularak da silebilirsiniz.

4.Facebook hesap silme sayfasına gidin.Bu gideceğiniz silme sayfası hesabınızın tamamı ile silinmesini sağlayacaktır. Bu sayfayı arama motorlarından yada Facebook’un yardım sayfasından bulamazsınız. Buradaki linki takip ederek Facebook hesabını kalıcı olarak sileceğiniz sayfaya ulaşabilirsiniz. Sayfaya giriş yaptıktan sonra “Hesabımı Sil” seçeneğine tıklayınız.

5.Şifrenizi girin. Karşınıza çıkan sayfada sizden güvenlik açısından şifrenizi isteyecektir. Bu sayfada şifrenizi girdikten sonra alttaki doğrulama kodunu da doğru bir şekilde girin. Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra “Tamam” butonuna tıklayabilirsiniz. Butona tıkladıktan sonra karşınıza 14 gün sonra her şeyin silineceği hakkında bir hatırlatma gelecektir. Bu uyarıya da tamam dedikten sonra hesap silme işlemimiz tamamlanmış olacak.

6.Kişisel mesajların silinemeyeceğini unutmayın. 14 gün sonrasında silinen tüm bilgilerinizin içinde kişisel mesajlar yer almamaktadır. Eğer Facebook hesabınızı gönderdiğiniz kişisel mesajlardan dolayı siliyorsanız bunu yapmanız herhangi bir şeyi çözmeyecektir. Sizin mesajlarınız gönderdiğiniz kişilerde “Facebook Kullanıcısı” adında kalacaktır. Adınız yazmayacak ve profil sayfanıza ulaşılmasını sağlayan link bulunmayacaktır.

Videolu Anlatım

Sıkça Sorulan Sorular

Bu başlık altında sizlerden gelen en çok sorulan soruları yanıtlamaya çalıştık. Eğer bu sorular haricinde farklı problemler ile karşılaşırsanız yorum yaparak yardım isteyebilir yada soru sorabilirsiniz.

Facebook Hesabımdan Gönderilen Mesajlar Silinir Mi ?

Facebook hesabınızdan gönderilen özel mesajlar herhangi bir şekilde tamamı ile silinemez. Bu gönderilen mesajlarda Facebook Kullanıcısı diye bir ibare bulunur ve Facebook duvarınıza giden link yerine bu isim siyah şekilde durur.

Yaptığım Yorumlar Silinir Mi ?

Yaptığınız yorumlarda siz hesabınızı kapatmadan önce silmezseniz mesajlarınızda silinmez. Yine mesajlarda olduğu gibi Facebook Kullanıcısı ibaresi altında mesajınız gösterilir.

Facebook Hesap Dondurma ve Silme Arasındaki Fark Nedir ?

Eğer Facebook hesabınızdan kurtulmak istiyorsanız ancak ileride belki bir ihtimal geri dönme seçeneğim ve tekrardan hesabımı açma ihtimalim var diyorsanız hesabınızı dondurmanızı tavsiye ederiz.

  • Facebook hesabınızı dondurmak yine hesabınızı silmiş gibi Facebook duvarınızın kapatılmasını sağlayacaktır ancak fotoğraflarınız , bilgileriniz saklı tutulacaktır ve silinmeyecektir.
  • Size herhangi bir şekilde etkinlik davetleri ulaşmasa da ve bunun farkında olmasanız da kişiler sizlere etkinlik daveti yollayabilecekler.
  • Tekrardan hesabınızı aktif edecekseniz hesap dondurma en etkili yöntemdir.
  • Hesabınızı tekrardan aktif edene kadar hesabınız açılmadan bekleyecektir.
  • Hesabınızı tekrardan aktif edebilmek için Facebook giriş bilgileriniz gerekli olacaktır.

Yorum Yap