iPhone Rehberinden Toplu Halde İsim Silme Nasıl Yapılır

iPhone Rehberinden Toplu Halde İsim Silme Nasıl Yapılır

Cep telefonu kullanıcıları olarak ara ara rehberlerimizi kontrol eder ve eski kullanılmayan numaraları gördükçe silmek isteriz. Tek numarayı silmek kolaydır ancak silinecek numara fazla ise bu iş bizi bir hayli uğraştırır. Bu yazımızda iPhone rehberinden toplu halde isim silme işlemi nasıl yapılır konusunu işleyeceğiz.

Iphonelar’ın kullandığı işletim sistemi olan IOS son yıllarda sürekli güncelleme ve üst sürüm yayınlasa da kişiler menüsünde pek değişikliğe gitmiyor. Aslında kişiler uygulamasının arayüzü çok güzel ve kullanımı da oldukça basit ancak aynı anda birden fazla kişiyi silme konusunda kullanıcıların canını sıkıyor.

Apple, Kişisel bilgisayarınızdan, Mac’inizden ve iTunes’dan çoklu kişi kaldırmaya izin vermekte. Bunun için bazı şartlar gerekli tabi ki. Nedir bu şartlar?

  1. En güncel iTunes sürümü yüklü olması.
  2. iCloud ile iPhone arasındaki rehber senkronizasyonun açık olması.
  3. İnternet bağlantısının açık olması.

iPhone Rehberinden Toplu Halde İsim Silme İçin Üç Yöntem Var.

1.Yöntem – iCloud Üzerinden Silme İşlemi

  • Herhangi bir bilgisayardan (Mac veya Windows farketmez) icloud.com internet sitesine girip kullanıcı adı ve şifreniz ile oturumunuzu açın.
  • iCloud penceresinin sol üst köşesinden Kişiler menüsüne girin ve rehberden kaldırmak istediğimiz isimleri seçerek “SİL” tuşuna basın.
  • Seçilen isimleri silmek için onay istemesi halinde onaylayın.

2.Yöntem – Harici Uygulama Kullanarak Silme İşlemi

  • iPhone’dan Applestore’a girin.
  • Arama tuşundan AnyTrans veya Cleaner Pro programlarından birini indirin.
  • Program kurulduktan sonra bu programlar yardımı ile rehberinizden birden çok kişiyi silebilirsiniz.

3.Yöntem – Mac Bilgisayarınızı Kullanarak Silme İşlemi

  1. iPhone’da “Sistem Tercihi” menüsüne gidin.
  2. Bu menü altında bulunan “iCloud” düğmesine tıklayın.
  3. Kullanıcı adı ve şifre isterse bunları girerek oturum açın.
  4. Hesabınıza girdikten sonra “Kişiler senkronizasyon” düğmesini işaretleyin.
  5. iphone’daki işleminiz tamamlandı. Şimdi aynı şekilde Mac’inizi açın.
  6. Kullanıcı adı ve şifre isterse bunları girerek oturum açın.
  7. Mac’deki hesabınıza girdikten sonra “Kişiler” menüsüne gidin.
  8. Komut düğmesini basılı tutun ve hangi isimleri silmek istiyorsanız o kişileri seçin.
  9. Daha sonra sağ tıklayarak “Kartları Sil” seçeneğini işaretleyin.
  10. Seçmiş olduğunuz kişileri silmek içinse “Sil” seçeneğine basın.
  11. Mac’deki silme işleminden sonra iPhone ve Mac arasındaki senkronizasyon tamamlanacak ve sildiğiniz isimler iPhone rehberinden de silinmiş olacak.

  • Yazıyı Beğendin mi?  

Benzer Yazılar

Bu yazı yoruma kapanmıştır, anlayışınız için teşekkür ederiz.